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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  10/03/2022
Data da última atualização:  10/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  RODRIGUES, N. F.; HAMACHER, L. da S.; TAVARES, S. R. de L.; SILVA, F. C. da; OLIVEIRA, J. R. de; CORRÊA, G. M.; HÜTHER, C. M.
Afiliação:  NATÁLIA FERNANDES RODRIGUES, UFF; LEONARDO DA SILVA HAMACHER, UFF; SILVIO ROBERTO DE LUCENA TAVARES, CNPS; FLAVIO CASTRO DA SILVA, UFF; JULIA RAMOS DE OLIVEIRA, UFF; GABRIELA MARTINS CORRÊA, UFF; CRISTINA MOLL HÜTHER, UFF.
Título:  Effects of malt bagasse utilization on kale germination using different substrates and shadings.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP ON BIOSYSTEMS ENGINEERING - WEB 7.0, 7., 2021, Niterói. Proceedings [...]. Niterói: AGRHA, 2021. p. 142-146. Evento on-line.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Malt bagasse is an important waste from breweries, with high potential of usage in various animal and human food areas. Nonetheless, there are few studies of its in natura usage as soil conditioner for various vegetables seedings production. Thus, this works objective was evaluate the interaction among different substrate compositions, using brewery waste as component, and different shading levels at Georgian cabbage germination. For that, the experiment was made in five different shading levels (50%, 70%, 90%, 70% with plastic and full sun) and three different substrates moistures with distinct compositions: S1 (33,33% of manure; 33,33% of sandy soil; 33,33% of clayish soil), S2 (83% of earthworm humus; 15% of fine glyceride charcoal; 2% of mammon dumpling), S3 (33,33% of brew waste; 33,33% of sandy soil; 33,33% of clayish soil), in an completely randomized design, with five repetitions for each shading level and substrate concentration. Germination beginning occurred in the third day after sowing (DAS) and lasted until the tenth DAS. The S2 substrate stood out, followed by S1, with similar results in height, roots length, germination percentage, and germination speed index. On the other hand, the substrate composed of malt bagasse obtained the worst results in all shading conditions, being not indicated to kale seedings production.
Palavras-Chave:  Luminosity; Malt bagasse.
Thesagro:  Bagaço; Brassica Oleracea Acephala; Horticultura.
Thesaurus Nal:  Horticulture.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232290/1/Effects-of-malt-bagasse-utilization-on-kale-germination-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPS21016 - 1UPCAA - DD
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Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 4
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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